ABC-transacties

ABC-transacties

De belangrijkste verschijningsvormen zijn hier de kantoor huren amsterdam grachten ongebruikelijke ABC-transacties, waarin onroerend goed binnen korte tijd herhaaldelijk van eigenaar verwisselt en er sprake is van opmerkelijke waardesprongen, hypotheekfraude en belastingontduiking. De Bedrijfsruimte huren Arnhem zogenoemde vastgoedcarrousels, waarbij panden regelmatig van eigenaar wisselen en via executieveilingen weer op de markt komen, vinden de auteurs in beperkte mate terug in Den Haag en Rotterdam. In de sociale huursector kennen we onder andere de fraude bij toewijzing van huurwoningen. In een uitzending van de bedrijfsruimte te huur te Den Haag regionale omroep RTV West vertelde een woningzoekende hoe ze tegen betaling versneld aan een woning was gekomen. In het corporatiesysteem worden gegevens van woningzoekenden aangepast, zodat deze boven aan de wachtlijst komen te staan. Gesjoemel met bouwwerken is niet nieuw. Fraude, bouwgebreken en materiaalverspiiling waren volgens architectuurhistoricus Geert Medema schering en inslag in het Hollandse bouwbedrijf van de achttiende eeuw (G. Medema, In zo goede order als in eenige stad in Holland, 2008). Problemen waren niet altijd te wijten aan fraude. Vaak was het luiheid, gemakzucht of onvermogen van de betrokken partijen. Het oog van de meester maakt het   bedrijfsruimte te huur in tilburg paard vet. Ontbreekt het toezicht, dan leidt dit tot gerommel en uiteindelijk rotzooi en dat is iets van alle tijden. Het is echt noodzakelijk de minachting voor regels te stoppen, maar telkens weer blijkt hoe moeilijk dat is. Steeds krijgen we na een fraudezaak hetzelfde te horen: falende controle, slapende toezichthouders en onethisch gedrag. De goedwillenden in de vastgoedsector hebben daar last van, want door achterbaks gedrag wordt een hele branche besmet.

fraudes


Verder lijkt het alsof fraudes eerder bij een crisis aan het licht komen. In een crisissituatie heerst er meer wantrouwen. De financiële resultaten van bedrijven staan dan onder druk en vooral commissarissen willen meer zekerheid over zaken die zich onder hun toezicht afspelen. Ook rijzen er vaker conflicten over contracten, waarbij advocaten hun toevlucht nemen tot financieel onderzoekers om feiten boven water te krijgen. De ontdekking van fraude is daarmee een cyclisch verschijnsel dat optreedt na elke hoogconjunctuur: als de zee zich terugtrekt, zie je de rommel die achterblijft op het strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>