De eindeloze sterrenhemel

Gerelateerde afbeelding

Als ik met hem paar, krijgt mijn nageslacht waarschijnlijk ook een goede gezondheid en uitstekende genen.’ Die conclusie wordt natuurlijk niet uitgeserveerd in woorden of cijfers, maar in het brandende verlangen dat seksuele aantrekkingskracht met zich meebrengt. Pauwenvrouwtjes, en sowieso de meeste vrouwen, doen dat soort berekeningen niet met pen en papier. Ze voelen ze gewoon.
Zelfs winnaars van de Nobelprijs voor de Economie doen maar een fractie van hun berekeningen met pen, papier en rekenmachine; 99 procent van onze berekeningen – waaronder onze belangrijkste levenskeuzes op het gebied van partner, carrière en woonplaats -wordt gemaakt door de uiterst verfijnde algoritmen die we sensaties, emoties en verlangens noemen.18 Omdat die conference room amsterdam algoritmen het leven van alle zoogdieren en vogels (en waarschijnlijk sommige reptielen en zelfs vissen) bepalen, vinden er vergelijkbare neurologische processen plaats in vergelijkbare hersengebieden als mensen, bavianen en varkens angst voelen. Het is dus heel waarschijnlijk dat bange mensen, bange bavianen en bange varkens vergelijkbare dingen voelen.19 Er zijn natuurlijk ook verschillen. Varkens lijken niet in staat tot de extremen van mededogen en wreedheid die Homo sapiens kenmerken of tot het gevoel van verwondering dat een mens kan overspoelen als hij naar de eindeloze sterrenhemel kijkt. Waarschijnlijk zijn er ook voorbeelden van varkensemoties die mensen niet kennen, al kan ik die uiteraard niet benoemen. Maar er is één kernemotie die schijnbaar alle zoogdieren delen: de band tussen moeder en kind. Daaraan ontlenen zoogdieren zelfs hun naam. Zoogdiermoeders houden zoveel van co-working space eindhoven hun nakomelingen dat ze hen laten drinken uit hun eigen lichaam. Zoogdierjongen voelen van hun kant een overweldigend verlangen om een band met hun moeder te krijgen en in haar buurt te blijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>