Doel- hiërarchievandoelstellingen

Gerelateerde afbeelding

Omdat het proces van vaststellen van doelstellingen en resultaten op elk niveau van de organisatie plaatsvindt, ontstaat een nauwe afstemming tussen de verschillende hiërarchische niveaus van de organisatie. Een organisatie wordt bij mbo dan ook gezien als een hiërarchie van doel- hiërarchievandoelstellingen stellingen, waarbij elk lager doel gericht moet zijn op het naast hoger gelegen doel.
Criteria voor bruikbare flexplek huren amsterdam doelstellingen:8 bruikbare doelstellingen • Doelstellingen moeten (kwantitatief) meetbaar zijn. • Doelstellingen moeten specifiek zijn. • Doelstellingen moeten gericht zijn op output. • Doelstellingen moeten realistisch en bereikbaar zijn. • Doelstellingen moeten in de tijd begrensd zijn.
Binnen management by objectives gaat het erom te komen tot het vaststellen van doelstellingen met de daarbij bijbehorende bevoegdheden en verantwoordelijkheden om die doelstellingen te kunnen behalen. In een achttal stappen kan dit proces worden aangegeven.
Stap 1 het afbakenen van verantwoordelijkheden en bevoegdheden; Stap 2 het vaststellen van prioriteiten; Stap 3 het kiezen flexplek huren eindhoven van de meetschalen; Stap 4 het vaststellen van doelstellingen; Stap s actieplannen; Stap 6 definitieve vaststelling; Stap 7 voortgangsbewaking; Stap 8 bespreking van de resultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>